top of page
9J8A7665%20copie_edited.jpg

Rohnny Schils

Mijn legerdienst heb ik aangevangen in Turnhout bij de landmacht. Vervolgens naar Leopoldsburg, 8ste Linie, dan 3 maanden Carpatten opleiding Stormfusillier, 6 weken Arlon opleiding ATK, vervolgens Helchteren nadat de Luchtmacht er is weggegaan. 

Reeds meer dan 50 jaar ben ik verzamelaar van militair erfgoed met de nadruk op Wereldoorlog 2 en mijn verzameling heeft zich vertaald in de uitbouw van museum Winter 1944 te Borlo.

https://www.pachthof.com/

 

Mijn Interesse in de Luchtmacht heeft een boost gekregen 30 jaar geleden na de kennismaking met "Celle" De Petter, Mirage piloot

Op de vraag van "Celle":  wat is een van je dromen omtrent je verzameling of voor je museum gaf ik als antwoord een tank die achterwaarts in de haag staat, als uithangbord voor het museum.

"Celle" neemt zijn dictafoon en zegt : “Tank vragen voor Rohnny”.  Niet meer, niet minder.

2 jaar later in 2006, met veel brieven, vergaderingen, staat de tank voor het museum Winter 1944, Thanks "Celle".

 

Bij de aankomst op 01/02/2018 van de BD 09 in Brustem was ik uiteraard aanwezig.

Het was een ganse eer voor mij om tussen al die oud gedienden van de Luchtmacht mijn steentje te mogen bedragen bij deze speciale montage van de BD 09 en zeker wanneer later de motor ATAR 9C in de romp van de Mirage zijn plaats terug kreeg. Ook de bidons 1700 l heb ik mogen helpen terug hangen.

Als niet militair vol ik me wel goed in het team en geniet ten volle van hun team spirit

Op de vele vragen van de ploeg om even te komen helpen ga ik steeds in met veel plezier vandaar de stevige band met het TEAM BD 09

Stil zitten, komt niet voor in mijn genen.  Steeds bezig met herstellen, vernieuwen, herinrichten.

Van het een komt het ander, en stilaan wordt je dan member van het BD 09 team.

bottom of page