TEAM BD 09 strikes again.

 

Midden 2020 is het idee ontstaan in TEAM BD 09 om mee te dingen bij bpost om een nominatie in de wacht te slepen voor het uitbrengen van een reeks postzegels met foto’s van militaire vliegtuigen

De selectie is niet min en van de vele tientallen ingediende projecten is TEAM BD 09 er in geslaagd om uiteindelijk bij de laatste 20 genomineerden te horen. Postzegels collectie 2022 - Bephila

 

Het selectie parcour uitgestippeld door bpost doorloopt vele meetings, jury’s en uiteindelijk bepaald bpost directie welke inzendingen wel of niet in hun jaarlijkse uitgifte komen.

 

Van de 20 geselecteerde inzendingen editie 2022 zijn er nadien 2 uitverkozen om als top of the bill volledig manueel gegraveerd te worden.

Onnodig te vermelden dat TEAM BD 09 zeer fier is om naast de inzending ‘ Pleinen van Charleroi’ Timbres-poste: le patrimoine carolo est à l'honneur cette année ! - Télévision locale de Charleroi et sa région - Thuin - Chimay - Basse Sambre (telesambre.be), weerhouden te worden met de serie ‘ Vliegtuigen met Humanitaire missie’ voor het graveren.

 

In de serie Humanitaire missie ( zie bijlage)  komen 5 vliegtuigen aan bod die op een zeer intense manier hun steentje hebben bijgedragen om het embleem van de Belgische Luchtmacht in het kader van humanitaire zendingen naar voor te brengen. Bij het opstellen van het dossier kregen wij de gewaardeerde steun van Dakota Melsbroek. Het museum heeft niet geaarzeld haar volledig medewerking te verlenen op gebied van opzoekingen, foto’s en het opstellen van de nodige begeleidende teksten.

 

Ikzelf heb het voorrecht gehad als piloot/boordcommandant C 130 meegewerkt te hebben in veel van deze opdrachten tijdens de intensive periode 1991-1996.

Opdrachten in Europa en in Afrika waaronder het drama in Rwanda en de hongersnood in Somalië en Soedan.

 

30/08/2022 is op de basis van Koksijde het grote moment aangebroken om deze prachtige serie postzegels voor te stellen.

 

In samenwerking met de 15de Wing , bpost en de gastbasis Koksijde zal er een tijdelijk postkantoor in een Seaking helikopter geopend worden waar de serie postzegels een éénmalige en unieke afstempeling krijgen! Een waar collection item https://sway.office.com/ydua1gD4ysx70QSe?ref=Link&loc=play

 

In bijlage stuur ik U de nodige informatie wat de presentatie van de postzegels betreft alsook de link om zich in te schijven voor dit uniek event : https://bookwhen.com/koksijde-summer-expo-22.

Marcel "Celle" De Petter

14 Avions Mission humanitaire TimbreA©.jpg
14 Avions Mission humanitaire TimbreB©.jpg
14 Avions Mission humanitaire TimbreC©.jpg
14 Avions Mission humanitaire TimbreD©.jpg
14 Avions Mission humanitaire TimbreE©.jpg
14 Avions Mission humanitaire.jpg